Overnatning med hund i Danmark

En af de største glæder ved at have hund er, at du kan tage den med overalt –  stort set. Vi har gjort det endnu nemmere for dig at finde de hundevenlige hoteller i hele Danmark med én samlet oversigt.

Hundevenlige hoteller

Find din næste overnatning

At rejse med en hund er nemt, at finde et hotel der tillader hund er overraskende svært. Vi har gjort det nemmere for dig med en oversigt over de hundevenlige hoteller i Danmark. 

Jylland

I Jylland finder du langt de fleste hundevenlige hoteller. Se 26 af dem her.

Fyn

Se listen med de 4 fynske hoteller der tilbyder overnatning med hund.

Sjælland

Se listen med de 11 sjællandske hoteller der tilbyder overnatning med hund.

Øerne

Se listen med de 4 forskellige hoteller på tværs af de danske øer, der tillader overnatning med hund.

Ofte stillede spørgsmål

Antallet af hunde man må medbringe varierer fra hotel til hotel. Størstedelen af hotellerne har svaret at det er tilladt at medbringe to hunde, mens andre stiller krav til hundenes vægt, eller ganske enkelt ikke har et maksimum.

Enkelte hoteller vælger ikke at udtale sig om antallet, men siger derimod at det afhænger af hundenes størrelse og temperament. Sagt med andre ord vil disse hoteller bibeholde retten til at sige nej tak til nogle hunde.

Hos de adspurgte hoteller koster det mellem 0-1100 kr at medbringe en hund. Det varierer, om det er per ophold eller per nat, og om det er for hver hund eller samlet antal. 

Hotellerne oplyser, at pengene bruges på rengøring af rummet, og nogle specificerer, at de skal gøre rummet “allergivenligt” igen.

Det dyreste hundevenlige hotel i Danmark, i følge vores data, er Hotel Nimb i København hvor det koster 1100 kr for et ophold. Det billigste er Copenhagen Strand Hotel, også i København, hvor det er gratis at medbringe hund.

Langt størstedelen af de adspurgte hoteller har områder på hotellet hvor hundene ikke må medbringes.

Disse områder er typisk restaurant, café og bar, men der er også hoteller der slet ikke tillader hunde indendørs på hotellet, eller som ikke tillader hunde i lobby, reception og f.eks. wellness- og poolområder.

Mange hoteller har værelser der er øremærket kæledyr. Nogle hoteller har værelsestyper, såsom standard, suite etc. der er forbeholdt kæledyr.

Flere af hotellerne beretter, at de vælger at tjekke personer med kæledyr ind på de etager hvor der ikke er gulvtæppe. Nogle hoteller har værelser der er øremærket som “allergivenlige”, og her tillades der enten slet ikke kæledyr, ellers er der som minimum krav om rengøringsgebyr.

Sidst opdateret: 16.10.2021

Fakta om undersøgelsen

0
Hoteller blev kontaktet
0
Hoteller svarede
0
Hoteller ville ikke deltage

Metodik

I sommeren 2021 satte vi os for, at lave den største og mest uudførlige oversigt over hundevenlige hoteller i Danmark. Til at indsamle dataen brugte vi hotel-portalen booking.com hvor vi filtrerede efter Danmark som destination og inkluderede filteret “kæledyr tilladt”. 

Dette gav en liste med 166 danske hoteller og overnatningssteder. Ud af de 166 blev 145 steder kontaktet hvoraf 55 svarede tilbage. Ud af de 55 respondenter ville 11 hoteller ikke være en del af oversigten.

De primære begrundelser for ikke at ville deltage var bl.a., at hotellet ikke ville promovere at de tillader kæledyr eller at de var holdt op med at tillade kæledyr.

Hotellerne blev kontaktet enkeltvis med spørgsmål omkring deres kæledyrspolitik.