blur, daylight, depth of field-1851162.jpg

Tips til miniferie med hund i Danmark

En miniferie med sin hund kan være en dejlig måde at tilbringe lidt ekstra tid sammen med sin firbenede ven, og Danmark er et perfekt sted at tage på denne slags tur. 

Der er masser af smukke steder, hvor man kan tage sin hund med, lige fra skønne strande til hyggelige skove. Desuden er der mange overnatningsmuligheder, der er hundevenlige, så man kan få en behagelig og afslappet tur for hele familien. 

I dette indlæg vil vi komme ind på, hvilke overvejelser man skal gøre sig når man planlægger en miniferie med sin hund i Danmark, og give nogle gode råd og idéer til, hvad man kan bruge tiden på. Lad os komme i gang!

Kommercielt indhold
Denne artikel indeholder en henvisning til hoteller, der udbydes af vores kommercielle partnere. Indholdet er derfor en annonce.

Overvejelser om miniferien

Når du overvejer at tage på en miniferie i det danske land med din firbenede ven, er der nogle ting du skal overveje inden du spontant booker et hotel:

 • Overvej, hvilken type ferie du gerne vil have, og hvad din hund kan lide. Er I begge glade for at være ude i naturen, kan en tur til en skov eller en strand være en god idé. Hvis I hellere vil have en mere afslappende ferie, kan en ferielejlighed eller et sommerhus være et godt valg.
 • Sørg for at undersøge, om det sted, du overvejer at besøge, er hundevenligt. Det kan være en god idé at kontakte det pågældende sted direkte for at få information om deres hundepolitik. Vi har listet de hundevenlige hoteller i Danmark her på siden, men på eksempelvis airbnb vil du også kunne sortere efter overnatningssteder der tillader kæledyr.
 • Planlæg din rute og overvej, om der er mulighed for at lave nogle spændende stop undervejs, for at give din hund en pause og få den luftet lidt.
 • Husk at medbringe alt det udstyr, din hund har brug for, såsom mad, vand og legetøj. Det er også en god idé at have en hundeseng eller et tæppe med, så din hund har et sted at hvile sig. De færreste hoteller stiller hundesenge til rådighed.
 • Sørg for at have din hunds vaccinationer og andre relevante dokumenter med, så du er klar til at rejse med din firbenede ven.

Hvad koster det at have hund med på miniferie?

Hvis du booker et hundevenligt hotel i Danmark har vi herunder listet hvad du nogenlunde kan forvente prismæssigt i gebyr, for at have en hund med på værelset:

 • I Jylland skal du forvente at betale cirka 150 kr. pr nat for at medbringe din hund.
 • Sjælland skal du forvente at betale cirka 200 kr pr. ophold for at medbringe din hund.
 • Fyn skal du forvente at betale cirka 150 kr pr. ophold med hund.
 • de danske øer skal du forvente at betale minimum 200 kr per nat for at have hund med. 

På de danske hoteller vil du generelt set blive opkrævet betaling for at medbringe hund.

Ud af de 146 hundevenlige hoteller vi har kontaktet, er det kun Copenhagen Strand Hotel i København hvor du kan medbringe din hund gratis.


Se tilbud på hundevenlige hoteller

Miniferie i byen?

Miniferie i storbyen København eller på sommerhustur til de vestjyske klitområder? Du kender din hund bedst og ved, hvad der vil blive en god oplevelse. 

Hvis du enten er nødsaget til at gøre ophold i en by med din hund, eller faktisk gerne vil på byferie, er der her et par forslag til hundevenlige aktiviteter:

 • Gå en tur i en park eller et naturområde i nærheden af byen. Det giver din hund mulighed for at få luftet sig og samtidig opleve noget nyt. I København er der eksempelvis indhegnede hundeområder i Fælledparken og Nørrebroparken, men generelt set kan du tage din hund med i alle byens parker.
 • Besøg et hunde-legeområde, hvis der er et i nærheden. Det er en god måde for din hund at socialisere sig med andre hunde og få en masse sjov.
 • Tag din hund med på en sejltur, hvis det er muligt. Det er en dejlig oplevelse for både dig og din hund at se byen fra vandet.
 • Besøg en hundevenlig café eller restaurant, hvor du kan nyde en god kop kaffe eller middag i selskab med din firbenede ven.
 • Planlæg en lille rundtur i byen, hvor du kan lade din hund snuse sig gennem fremmede dufte alt imens du selv kan nyde byens arkitektur. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *