sunset, dog, owner-743429.jpg

Rejse med hund til Sverige

Vores kære nabo Sverige rummer uanede naturoplevelser og spændende kultur. For mange danskere er det nemt at krydse broen eller hoppe på færgen, og fordi det er så nemt er det også belejligt at tage det firbenede familiemedlem med. 

I dette indlæg kigger vi derfor nærmere på de at rejse til Sverige med sin hund. I Sverige er der nemlig nogle specifikke regler, du skal følge, hvis du vil tage din hund med ind i landet. Læs med herunder.

Kommercielt indhold
Denne artikel indeholder en henvisning til hoteller, der udbydes af vores kommercielle partnere. Indholdet er derfor en annonce.

Hvad kræver det at tage en hund med til Sverige?

Det er generelt set ikke et problem at rejse til Sverige med en hund, og tusindvis af danskere med sommerhuse i det svenske gør det hele året rundt. 

Når det så er sagt, så skal du være opmærksom på, at der er nogle steder, hvor hunde ikke er velkomne. For eksempel er det ikke tilladt at medbringe hunde på offentlige strande eller i skove og parker i sommersæsonen. Du bør derfor altid undersøge, om der er nogen begrænsninger, før du tager din hund med til et bestemt sted, eller planlægger bestemte typer aktiviteter på ferien.

Alt i alt kan det være en god oplevelse at tage sin hund med til Sverige, men det er vigtigt at være forberedt og at undersøge reglerne for indrejse med hund inden afrejse. Vi gør dig lidt klogere på det hele herunder.

Er der nye regler for at tage hund med til Sverige?

Det er obligatorisk at registrere sin hund hos de svenske myndigheder, når man krydser grænsen med sin hund. Dette gælder både for danskere, der rejser til Sverige med deres hund, og for svenskere, der rejser ind i landet med deres hund. Derudover gælder der følgende regler for at rejse til Sverige med hund:

  • Hunde skal være mærket med en mikrochip, der overholder en særlig ISO-standard, medmindre de har en tydelig øretatovering fra før 3. juli 2011.
  • Hunden skal have en gyldig vaccination mod rabies for at være berettiget indrejse.
  • Hunden skal have et EU-pas for kæledyr for at være berettiget indrejse.
  • Hunden skal være mindst 3 måneder gammel
  • Hunden skal anmeldes til tolden i Sverige, det kan du gøre online på Tullverket her.
  • Siden 2012 har der ikke været krav om at hunden skal have fået ormekur

Det er også værd at vide, at der i Sverige er en regel om, at man ikke må efterlade sin hund hjemme i mere end 6 timer. Det er altså vigtigt at huske på, hvis du eksempelvis booker et hotel eller et sommerhus et sted i Sverige og tager på dagstur uden din hund.

Hvad sker der hvis man ikke har hundepas med?

Hvis du ikke har et gyldigt hundepas med, når du forsøger at krydse grænsen til Sverige med din hund, kan du blive bedt om at vende tilbage til Danmark. Du kan også i værste fald risikere, at din hund bliver indlagt til observation eller endda aflivet, hvis den ikke kan dokumentere, at den er fri for rabies og andre alvorlige hundesygdomme.

Overnatning i Sverige med hund

Hvis du vil rejse til Sverige med din hund, kan det være svært at finde overnatningssteder, der tillader hunde, men der findes masser af muligheder. 

Det er altid en god idé at undersøge mulighederne for overnatning, inden du tager af sted på ferie med din hund. Du kan gøre dette ved at kontakte de enkelte overnatningssteder direkte og spørge, om de tillader hunde, eller du kan se vores oversigt over de hundevenlige hoteller i Sverige her.

Foruden hoteller og sommerhuse findes der også en række campingpladser i Sverige, der tillader hunde. Dette kan være en god mulighed, hvis du vil rejse med din hund, da der ofte er mere plads til hunde på en campingplads end på et hotel eller et vandrerhjem, og her er det let at lufte hunden under besøget.


Se tilbud på hundevenlige hoteller

Regler for at have hund i bil i Sverige

I Sverige er det obligatorisk at sikre kæledyret under kørslen. Dette kan gøres ved at anvende et transportbur eller en speciel sikkerhedssele. Hvis du transporterer din hund eller kat i et bur, skal buret opfylde bestemte størrelseskrav, og hvis buret er for lille, kan det medføre en bøde. Disse regler gælder også, selv om du blot er på gennemrejse til f.eks. Bornholm.

Sveriges Landbrugsråd, der svarer til det danske Landbrugsministerium, indførte i 2010 regler om, hvordan kæledyr skal transporteres i bilen. Ifølge disse regler må kæledyr kun transporteres i bagagerummet, hvis det kan foregå på en sikker måde. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *